A büntetőjog nem gyerekjáték

A társadalmi együttéléshez elengedhetetlen magatartási szabályok összessége a büntetőjog, amik az emberek testi épségét, életét és vagyontárgyait, illetve a közbiztonságot és közrendet szavatolják.

A büntetőjog már a kezdetektől fogva végigkíséri az emberi történelmet, elég csak a Bibliára gondolni, ami az eredendő bűnnel, illetve Káin és Ábel történetével indul. Manapság is elég bekapcsolni a tévét, vagy megnyitni egy hírportált, és máris rengeteg csalással, rablással, gyilkossággal és erőszakkal szembesülünk, ez mind büntetőjogi kategória.

A büntetőjog egy laikusnak talán egyszerűnek tűnhet elsőre, azonban a jogszabályok értelmezése és gyakorlatba ültetése gyakran annyira összetett és bonyolult, hogy a kérdésben még a bíróságok véleménye is megoszlik.

Ezért javasoljuk, hogy amennyiben Önt bármilyen bűnügyben gyanúsítottként kihallgatják, már a nyomozati szakasz kezdetekor vegye igénybe büntetőjogász segítségét. Lényeges tudnivaló, hogy a büntetőeljárás nem a tárgyalással kezdődik, így célszerű minél korábban kialakítani a védekezési stratégiát. A vádlottat, gyanúsítottat esetlegesen felmentő, illetve felelősségét csökkentő körülmények felderítését is a büntetőjogász szorgalmazza, ahogyan ügyfele jogainak érvényesítését is ő segíti elő.

Ha Ön is szakember segítségét venné igénybe, hívja a Lőrik Ügyvédi Irodát! Dr. Lőrik József büntetőjogász teljeskörű jogi védelmet biztosít azoknak, akik bármilyen módon érintettek egy büntetőeljárásban.