A felmondásnak is vannak szabályai

Amennyiben úgy érzed, eljött az idő új munkahelyet keresni, és a felmondás szerepel a terveid között régi munkahelyeden, a Monsterre számíthatsz.

A Monsteren nem csak rengeteg, jobbnál jobb állásajánlatot és önéletrajzot találsz, hanem a munka világában útmutatást nyújtó, lényegretörő cikkeket is.

Fontos észben tartanod, hogy a felmondásnak is megvannak a maga írott és íratlan szabályai. Tudnod kell, hogy a felmondás kizárólag írásban érvényes a jelenlegi jogszabályok szerint.

A felmondás hivatalos átnyújtása előtt azonban mindenképp egyeztessünk időpontot, és közöljük személyesen döntésünket.

A felmondási időt ha ledolgozzuk, végezzük a munkánkat épp annyira lelkiismeretesen, mint korábban tettük, illetve következetesen tanítsuk be leendő utódunkat is. Nem érdemes negatívan nyilatkoznunk, és rossz színben feltüntetnünk régi munkahelyünket, mivel ez könnyen visszafelé is elsülhet, és a saját megítélésünket is rontjuk vele.

Lépten-nyomon dicsekedni a leendő új állásunkkal is meglehetősen visszatetsző, ha lehetséges, tartózkodjunk tőle. Váljunk el munkatársainktól jó viszonyban, ezzel is megőrizve kapcsolati hálónkat, ami a hazai piac kis méretét figyelembe véve kiemelten fontos.