Egyedi nemesacél gyűrűk az Ékszerkirálytól

gyűrűk

Bár nem a gyűrű volt a történelem első ékszere, az biztos, hogy ötezer évvel ezelőtt, az ókori Egyiptomban már készítettek gyűrűket. Jellegzetes anyaguk az arany vagy az ezüst volt, sokszor nagyméretűek voltak, és gyakran hieroglifákat vagy embereket ábrázoltak.

A rómaiaknál a gyűrű volt az egyetlen ékszer, amit más ékszerekkel ellentétben a legtöbb férfi viselt.

Ezek nem csak ékszerként funkcionáltak, de iratok azonosítására és pecsétgyűrűként is használatban voltak. A középkorban már elterjedtek voltak a pecsétgyűrűk, eljegyzési gyűrűk és karikagyűrűk. Ekkoriban terjedt el a méreggyűrű használata is. A történelem folyamán az arany és az ezüst volt a legnépszerűbb alapanyag, azonban a tizenhetedik században ismertté vált a nemesacél gyűrű fogalma is.

Ezek a nemesacél gyűrűk természetesen még nem a később tökélyre fejlesztett, minden követelménynek megfelelő ötvözetekből készültek.

A szóban forgó nemesacélt leginkább orvosi használatra fejlesztették ki a tizennyolcadik században, piercingek mellett ma is orvosi eszközök anyagaként ismert. Egyedi, elegáns megjelenésükön kívül legnagyobb előnyük, hogy a nemesacél gyűrűket fémallergiások is hordhatják, így ebben szenvedő szeretteinknek tökéletes ajándék egy ilyen ékszer. Látogass el még ma az Ékszerkirály webáruházába, és válogass bőséges választékunkból!