A karotin egy antioxidáns, ez adja a sárga élelmiszerek színét, mint például a sütőtök, sárgarépa, sárgadinnye vagy éppen a tojás sárgája. A 19. században sikerült a karotinokat elkülöníteni, és az 1950-es évek óta használják élelmiszerek színezésére. A legtöbb zöldségben megtalálható természetes formában, főleg a sárga és piros színűekben, azonban még a fák leveleiben is fellelhető, igaz, ott jellegzetes színe nem érvényesül. És hogy miért hasznos a karotin a testünknek? Legfontosabb jellemzője, hogy ez az A-vitamin legfőbb forrása.
Az A-vitamin hiányának egyik kezdeti tünete lehet a farkasvakság; ilyenkor a szem nehezen alkalmazkodik a gyenge fényhez.
A karotin viszont nem csak a farkasvakság elkerülésében hatásos,
de a kutatások szerint megelőzheti a szív- és érrendszeri betegségeket, és csökkentheti bizonyos daganatos betegségek előfordulási esélyét is. Elegendő karotin bevitele pusztán gyümölcsök és zöldségek segítségével a gyakorlatban nehezen kivitelezhetű, ezért étrendkiegészítőként ajánlott.
A Gnldshop webáruházában válassza a Carotenoid Complex táplálékkiegészítőt, ami 15 féle karotint tartalmaz!