Gondoskodjon épülete jó levegőjéről és biztonságáról!

Ahol túl magas a páratartalom, ott az emberek közérzete is rosszabb, mivel a pára többek között még a bőr hőleadását is akadályozza.

Természetesen a sok pára sokkal komolyabb gondokat is okozhat, mint némi kényelmetlenség, mivel a penész is a meleg, párás helyeket kedveli. A penész nem csak csúnya, de komoly egészségügyi kockázatokkal is jár, így üzemekben, könyvtárakban, kiállítótermekben vagy autószalonokban fontos a gépi párátlanítás. Erre a legjobb eszköz egy elektromos páramentesítő.

Az elektromos páramentesítők a kompresszoros hűtve szárító gépek csoportjába tartoznak.

A működési elvük meglehetősen egyszerű, tulajdonképpen arra épül, hogy a levegőből a nedvesség lecsapódik a hideg felületeken. Ezért egy ventilátor egy szűrőn keresztül átszívja a páramentesítendő levegőt a gép hűtőtestén. A lehűtött levegőből a pára víz formájában lecsapódik, amit a gép egy szintjelzővel és biztonsági kapcsolóval ellátott tartályban gyűjt össze. Bár az elektromos páramentesítők működési elve a hűtésen alapul, nem kell attól tartani, hogy lehűti környezetét, ugyanis a gép működésekor épp annyira hűt, mint amennyi fűt, amik kiegyenlítik egymást, így nem okoz a hőmérsékletben változást. Attól sem kell tartani, hogy a már megtelt tartályból víz jut ki, ami károsítja az épületet vagy a berendezést, mivel a biztonsági kapcsoló kikapcsolja a készüléket, amikor a tartály tele van.

Számos helyen fontos a párátlanítás, azonban ott, hol zárt térben medence van, alapvető egy elektromos páramentesítő használata. Az ideális páratartalom 55-60%, azonban uszodákban, wellnessfürdőkben, gyógyfürdőkben a relatív páratartalom egy páramentesítő gép nélkül messze meghaladja a 75%-ot. Ilyenkor már nem csak kellemetlen közérzettel és penészgombákkal jár, hanem maga az épület is károsodik, lehullik a vakolat, extrém esetben az épület össze is dőlhet. Ennek oka, hogy a falakba szivárgó víz a medencék fertőtlenítésére használt vegyszereket is tartalmazza.

A VízExpert Kft. a legjobb hely, ahonnan beszerezheti az elektromos páramentesítőket, méghozzá 3 éves gyártó garanciával. A készülékeket Pest megyében ki is szállítjuk Önnek.