Igyon mindig finom, tiszta vizet!

Agrovíz

Nagyon sokan vannak, akik nem szeretik a csapvíz jellegzetes, klóros ízét, pedig a megfelelő folyadékbevitel alapvető fontosságú szervezetünk számára.

A túl kevés ivás közismerten a fejfájás és a migrén egyik leggyakoribb kiváltó oka, emellett negatív hatással van az agyműködésre, az anyagcserére, a vérkeringésre és az emésztésre is. Nagyon fontos tehát, hogy minden nap elegendő folyadékhoz jussunk. A csapvíz azonban nem csak klóros, de Magyarország legnagyobb részén kemény is, ami az egészségnek sem tesz jót. A víz keménysége attól függ, hogy mennyi benne a kioldott ásványi anyag. A szervetlen kalcium- és magnéziumsókat testünk nem tudja felhasználni, így az felhalmozódik a különböző szervekben és csontokban, különböző betegségeket is okozva akár. Ilyenek lehetnek a vese megbetegedései, vagy csont- és érrendszeri betegségek.

Ha semmiképpen nem akarjuk a nem túl egészséges és finom csapvizet inni, több lehetőségünk is van.

Sokan választják például a víz forralását, azonban a forralás csak a baktériumokat tünteti el, de a klór, a vírusok, vegyi anyagok és hormonkészítmények főzés után is maradnak a vízben.

Népszerű a palackozott ásványvizek ivása is a csapvíz helyett, azonban ez is számos hátránnyal jár.

Például ez egy drága alternatíva, ráadásul sokan emiatt kevesebbet is fogyasztanak belőle a kelleténél. Aztán ott van a folyamatos cipekedés, mivel a legtöbben egy vagy két heti vizet vásárolnak egyszerre, amit emeletre különösen fárasztó felvinni. Nem szabad megfeledkezni a vízzel teli, illetve az üres palackok tárolásáról sem. Elsőre talán nem tűnik nagy dolognak, azonban a zsugorok jelentős helyet foglalnak, és kerülgetni is fárasztó őket.

Ha jó minőségű, finom és egészséges vizet szeretne, a lehető legjobb megoldás egy vízszűrő berendezés beszereltetése. Az Agrovíz otthoni és ipari vízkezeléssel és vízlágyítással foglalkozik immár évek óta. A vízszűrő és vízlágyító készülékeket nem csupán forgalmazzuk, hanem beszereljük, beüzemeljük, és szervizeljük is. A karbantartást, a javításokat és az alkatrészek cseréjét is ránk bízhatja.