Komód, a sokoldalú bútor

A komód tulajdonképpen egy alacsony, fiókos szekrény.

A komód mindig is az otthonok fontos, központi berendezési tárgya volt, amit elhelyezésük is tükrözött: a régi időkben általában az ablakok között vagy egy ablak mellett volt a megszokott helye. Egy igazi barokk bútorról van szó, mivel a komód nagyjából 1700 körül jelent meg, és a tizennyolcadik század közepétől már az egyik legfontosabb, leginkább szükséges bútornak tartották széles körben. Ennek egyik oka, hogy összehasonlíthatatlanul praktikusabb volt elődjénél, a nehezen kezelhető ládánál. Célja mindig is nagyon sokrétű volt, ugyanis ruhák mellett kiválóan alkalmas volt ágyneműk, ékszerek, iratok és fehérneműk tárolására is.

Napjainkban a komódot ismét felfedezte magának a lakberendezés. Remek kiegészítője lehet a hálószobának vagy a nappalinak, de akár a gyerekszobában vagy az étkezőben is remekül mutathat.
A komód alapanyaga jellemzően fa, és szépsége természetességéből és minőségi megmunkálásából ered. Egy stílusos, minőségi komód azért is rendkívül értékes, mert valójában sohasem megy ki a divatból, időtálló, és akár generációról generációra is öröklődhet a családban.

A Dodo Home bútor webáruház a klasszikus darabok mellett modern komódokat is kínál, hogy mindenki megtalálhassa az otthonába leginkább illő bútort.

Amennyiben a rusztikusabb stílust kedveled, mindenképpen érdemes szemügyre venned gyönyörűen megmunkált indiai rózsafából vagy natúr akácfából készült komódjaink. Ha inkább egy modernebb darabra vágysz, az egyszerűségükben elegáns, lakkozott felületű, minimalista komódok neked készültek.

A komód nem csupán egy olyan berendezési tárgy, amire jó ránézni, illetve remekül mutatnak rajta a családi fotók. Egy komód tökéletes, ha a szobában azonnal rendet kell raknod, mert például vendégek érkeznek, ugyanis egyszerűen beledobálhatsz mindent.
Válassz te is a Dodo Home bútor webáruház széles kínálatából, és garantáltan elégedett leszel a minőséggel. Ha bármilyen okból is nem így lenne, tizenöt napon belül visszaküldheted nekünk rendelésedet.