Masszázs – Az egészséges kikapcsolódás

Akár ülőmunkát végzel, akár túlhajszolt vagy stresszes vagy, amikor izmaid feszültek és görcsösek, egy frissítő masszázs csodákra képes.

Sőt, számtalan más pozitív hatása is van, ráadásul napról napra bővül ez a lista új felfedezésekkel. Tapasztald meg te is a jótékony hatásait egy pihentető masszázsnak Székesfehérváron!

Oldja az izmok feszülését, javítja a vérnyomást és a szívritmust is szabályozza. A masszázs felfrissíti a vérkeringést, az izmokat, a bőrt, de az idegrendszerre gyakorolt jótékony hatása is ismert. A stressz negatív hatásait a paraszimpatikus idegrendszer aktiválásával ellensúlyozza.

Sajnos rengeteg betegség kapcsolható össze a stresszes életmóddal, az orvosok döntő többségében stresszel összefüggésbe hozható betegségekkel foglalkoznak.

Ilyenek például a fejfájás, depresszió, ingerlékenység, kimerültség vagy a gyenge koncentráló képesség, de még a szem és a nyak bizonyos panaszai is ide tartoznak.Ezért is felbecsülhetetlen a masszázs stresszoldó hatása, és hogy legalább egy kezelés másfél órájára kiszakadj a hétköznapok taposómalmából.

Az alvászavar szintén a feszültséghez és stresszhez köthető probléma, ami fáradtságot, érzelmi kimerülést és ingerlékenységet okozhat. Ezek miatt az állóképesség és a tűrőképesség is csökken. A megfelelő masszázs megnyugtatja az idegrendszert is.

Talán kevéssé ismert tény, de a masszázs a bőr állapotát is javítja. Az egyoldalú táplálkozás, a szennyezett levegő és az UV sugárzás a bőrnek sem tesz jót. Ennek következtében a bőr kiszárad és ráncosabb lesz. A masszázs hatására viszont az erek kitágulnak, ezzel gyorsítva a méreganyagok távozását. A fokozott vérkeringés a bőr nedvességtartalmát is növeli, így hidratálva azt, és akadályozza meg a kiszáradást.

Mindenképpen meg kell említeni, hogy a masszázs tökéletes kikapcsolódás, és az érintés élvezete sem elhanyagolható, ezért is fontos a megfelelő masszőr kiválasztása. Kapuvári Virág az, akit keress, ha jól esne egy masszázs Székesfehérvár környékén!