Nincs jobb egy kemencés pizzánál

A pizzát kortól és nemtől függetlenül szinte mindenki szereti, de az egyéni ízlések itt iskülönbözőek.

Mint minden másban, a pizzák esetében is igaz az az „ahány ház, annyi szokás” mondás. Van, aki a ropogós tésztára esküszik, más a puha tésztát részesíti előnyben, a feltétek mennyisége és ízvilága pedig a végtelenségig variálható.

Tagadhatatlan, hogy a pizza lelkét a tészta minősége és állaga adja. Sajnos a mai napig vannak olyan helyek, ahol előregyártott, gyorsfagyasztott tésztalapot használnak, de szerencsére a vendégek megérzik a rossz minőséget, így hamar befellegzik az ilyen üzleteknek. Az igazi pizzatésztát kelesztik, kézzel formázzák és fatüzelésű kemencében sütik ki.

A pizza hazájáról, Olaszországról elmondható, hogy még ott sem egyformák a pizzák.

Rómában vékony, ropogós tésztát sütnek, az észak-olaszok inkább vastagabb tésztát, ami gyakran nem is kerek formájú. A nápolyi pizza pedig vékony, a széle viszont a sok kelesztéstől puha és magas lesz. A nápolyiak maguktól eredeztetik a pizzát, ezért egyértelműen megszabják, hogy milyen is az igazi pizza, még egy minősítő rendszert is megalkottak. A városban egyébként több olyan pizzéria is található, amely a 18. század óta működik.

Nem probléma, ha nincs lehetőséged Olaszországba menni egy finom pizzáért. Hazánkban ugyanis egyre több a minőségi, kemencével rendelkező pizzéria, akik komolyan veszik a mesterséget.Így például valódi, ízletes kemencés pizza Zamárdi városában is kapható! Ha a Balaton déli partján jársz, a Pizza Zamárdi étlapjáról muszáj megkóstolnod legalább egy pizzát! Magyaros, illetve autentikus olasz ízvilággal is szolgálunk, de akadnak különlegességek is az igazi ínyenceknek. A pizzát kérheted normál vagy vékony tésztával, illetve lehetőséged van igényeid szerint plusz feltéteket is választani. A fantasztikus kemencés pizza Zamárdiban ingyen házhozszállítással érkezik hozzád, de kedvező szállítási díjjal kivisszük Szántódra, Balatonendrédre vagy Balatonföldvárra is.