Próbálja ki Ön is a hidegszaunát!

Már akár három, krioszaunában eltöltött perc után jobb lesz a vérkeringése és a közérzete, izmai ellazulnak és a gyulladt ízületek fájdalma enyhül, illetve órákra meg is szűnhet.

A krioszauna, más néven hidegszauna nagyon leegyszerűsítve a hagyományos szauna ellentéte, ami a forró levegő helyett hideggel éri el hatását. Azonban a hideg ebben az esetben enyhe kifejezés, hiszen a hidegszauna levegője -150-170 °C-os. Az, hogy ezt az extrém hőmérsékletet nem csupán kibírja, de még élvezi is, annak köszönhető, hogy a krioszauna levegője rendkívül száraz. Normál, nedves levegőben ez a hőmérséklet természetesen elviselhetetlen lenne az emberi szervezet számára.

A krioszauna különleges technológiája lehetővé teszi, hogy az extrém hideg pozitív hatásait biztonságos körülmények között megtapasztalhassa.

A hidegszaunában érzett hideg korántsem tűnik olyan kellemetlennek, mint például megmártózni a hideg vízben. A krioszauna hatásmechanizmusa arra épül, hogy az extrém hideg miatt a szervezet vészriadót fúj, és minden szervünk fokozott működésbe kezd, ami felpörgeti a test öngyógyító mechanizmusait és megerősíti az immunrendszert.

A krioszauna továbbá kiválóan alkalmas bőrhibák kezelésére, az öregedés késleltetésére és a szervezet általános megfiatalítására. Csökkenti a cellulitot, így feszesítve a bőrt, emellett a bőr anyagcsere folyamatait is gyorsítja, csökkentve a ráncokat. A hidegszauna légcsőgyulladás vagy krónikus hörgőgyulladás esetén is kifejezetten ajánlott.

Azonban mindenképpen érdemes tudni, hogy a krioszauna használata nem javasolt láz esetén vagy infarktus utáni rehabilitációs időszak idején. Emellett ellenjavallt többek között kóros vérzékenységben szenvedők, terhes nők és tíz éven aluli gyerekek számára is. Természetesen egyéni hideg intolerancia esetén sem tanácsolt a krioterápia.
Azonban műtétek és sérülések utáni rehabilitáció idején kifejezetten hasznos a hidegszaunában eltöltött idő. Próbálja ki Ön is a Krio Budapest városi jégvermét!