Tőzsdepszichológia összefüggései

A tőzsde és a pszichológia összefüggéseit boncolgathatnánk a végtelenségig, de a leglényegesebb, hogy az ember hogyan állja meg a helyét a tőzsdén. A tőzsdepszichológia megmutatja, hogy miért fosztanak meg sok befektetőt az érzelmei a nyereségtől. Hogyan függ az általános árfolyam alakulás a tőzsdézők pszichéjétől.

A tőzsdepszichológiában keresgethetjük azt is, hogy hogyan használják ki a bankok a vágyainkat és miért tévednek olyan könnyen a profi tanácsadók?

A tőzsdepszichológia segít a nyereséget elérni és a veszteséget elkerülni.

A tőzsde valójában egy nagy piac, ahol a vevők és a vásárlók egy időben egy helyen vannak, ahol a tőzsdei kereskedést végzik, igen szigorú szabályok között.

A tőzsdei kereskedésnek vagy ez bizonyos stratégiája, amit mielőtt belevágnunk ismerni kell. A befektető nem vehet rész azonnal a tőzsdei kereskedésben, hanem előtte egy brókercégnél számlát kell nyitnia, majd innen tud a saját pénzösszege ellenébe értékpapírokat vásárolni és eladni. Ezután jutalékot kell fizetni, ami a brókercégeknél változó. A személyes tanácsadás természetesen drágább, mint az online felületen történő tanácsadás.