Védje értékeit az illetéktelen behatolóktól

Ha Ön is tart a betörésektől, és minél előbb óvintézkedéseket tenne, van néhány módszer, amivel csökkentheti vagy szinte teljesen kizárhatja a betörések lehetőségét.

Legkézenfekvőbb, hogy sose hagyjuk nyitva sem az ablakokat, sem az ajtókat, ha elmegyünk otthonról. Olykor egy résre nyitva hagyott ablakon vagy egy elfelejtett hátsó ajtón keresztül jutnak be a tolvajok, ezért inkább ellenőrizzük a házat, mielőtt távozunk. Az udvarban, kertben ne hagyjunk értékes tárgyakat, amikkel felhívhatjuk a figyelmet. Nyaraláskor ne kürtöljük szét az interneten, hogy nem vagyunk otthon, mert a betörők sokszor pont ezt használják ki. Megbízható szomszédoknak viszont érdemes szólni előre és megkérni őket, hogy időnként nézzenek rá a házra vagy a lakás ajtajára.

Kisebb anyagi befektetéssel járó megelőző lépéseket is tehetünk, például beszerezhetünk egy tévé szimulátort, időzítő kapcsolót a lámpákhoz vagy felszerelhetünk mozgásérzékelő világítást a ház körül, de léteznek már olcsóbb riasztórendszerek is.

Amennyiben drasztikusabb módszerekhez folyamodna, úgy javasoljuk a megbízható, esztétikus biztonsági rácsok felszerelését. A Pető Védelem Kft. által kivitelezett biztonsági rácsok maximális védelmet nyújtanak a betörések ellen.

Az ollós rácsok és detektív rácsok egyaránt ablakok, ajtók, erkélyek és garázsok védelmére is tökéletesek.

Az ollós rácsok oldalra vagy függőlegesen elhúzhatók, ideálisak olyan bejáratokhoz, ahol az ajtó beljebb van, mint a fal síkja, de lépcsőházak lezárására, belső terek elválasztására, védelemére is kiválóan alkalmas. Anyaga: 20×4 mm laposvas, a tok anyaga 30x30x2 mm zártszelvény. Kézzel könnyedén nyitható, zárható.

A detektív rácsok kézzel vagy motorikusan is mozgatható rácsok, de fix kivitelben is gyártjuk. Csakúgy, mint az ollós rácsok, a detektív rácsok is ideálisak ablakok, ajtók külső-belső védelmére. Anyaga 8 mm-es köracél, de igény szerint saválló acélból is készítjük. A tartót, a levezetőket és a redőnyszekrényt lefestjük, így a környezethez illő összképet érünk el.

Mechanikai biztonsági megoldásokért forduljon bátran a Pető Védelem Kft-hez! Több évtizedes tapasztalatunkkal minden fajta épületre megtervezzük és kivitelezzük a megfelelő biztonsági rácsokat.