Vegye fel a harcot a lázzal!

A megfázás és a nátha jellemzően téli vagy őszi betegségként él a köztudatban, azonban bármelyik évszakban lehetséges összeszedni egy fertőzést.

Ahogyan a náthát, úgy a meghűlést és a megfázást is vírusok okozzák, de télen és nyáron más-más típusú vírusok a felelősek. A hidegebb évszakokban inkább a rhinovírusok, míg a nyári melegben az enterovírusok az elterjedtebbek. A tünetek alapvetően hasonlóak, ilyenek a fej- és torokfájás, gyengeség, általános rosszullét, tüsszögés, köhögés, orrdugulás vagy orrfolyás, azonban a nyáron jelentkező náthára nagyobb eséllyel jellemző a hirtelen felszökő láz és a különböző hasi panaszok is, mint például a hasfájás vagy hányinger. Lázról akkor beszélhetünk, ha a test hőmérséklete átlépi a 38°C-t, de a 37°C fölötti hőmérsékletet már hőemelkedésnek tekintjük. A láz alapvetően egy védekezési mechanizmus, amivel testünk leggyakrabban különböző kórokozók ellen veszi fel a harcot, azonban a magas láz önmagában is veszélyes lehet.

Ezért belázasodás esetén mindenképpen ajánlott lázcsillapító használata.

Ilyen helyzetekre érdemes előre felkészülni, hogy szükség esetén mielőbb lehúzhassuk a lázat, ezért jó, ha van otthon minden háztartásban lázcsillapító. Amennyiben elfogyott, vagy lejárt a szavatossága, a GyógyLine online patika a legjobb hely, ahonnan azt kényelmesen és biztonságosan beszerezheti. A maximálisan megbízható GyógyLine online patika a Gyógyhír Gyógyszertár webáruháza, immár több, mint tíz éve.
Láz esetén fontos, hogy folyamatosan pótoljuk az elveszített folyadékmennyiséget, hogy mindenképpen elkerüljük a kiszáradást. Ajánlott sok folyadék fogyasztása, ami lehet víz, tea, gyümölcslé vagy könnyű levesek.

Online patikánkban számos különféle lázcsillapító közül választhat, találhatóak kapszula, tabletta, folyadék és por formájában is. A lázcsillapító gyógyszerek nem csupán a láz ellen veszik fel a küzdelmet, hanem javítanak az általános közérzeten és enyhítik a fej- és torokfájást is, azonban ha a láz nem csökken a gyógyszer használatának ellenére sem, illetve lázgörcsök jelentkeznek, mindenképpen forduljon orvoshoz!