Duguláselhárítás éjjel-nappal, hétvégén is

csatornatisztítás

A csatorna a legtöbb lakás és ingatlan saját velejárója, annak nélkülözhetetlen része.

Segítségével megszabadulhatunk a nem kívánt szennyvíztől, és elhasznált fürdővíztől. Láthatatlanul és észrevétlenül vezeti el a nemkívánatos szagokat, megelőzi a fertőzéseket azáltal, hogy nem körülöttünk gyűlik a használt szennyvíz, egyszóval egy nagyon hasznos része az életterünknek.

Ha nagyban nézzük a képet, a városoknak, falvaknak mind saját csatorna-hálózata van, mely kiválóan teszi a dolgát az év nagyrészében. Ezt már az ókorban is ismerték, s a legtöbb nagyvárosnak régen is volt az elhasznált vizet elvezető csatorna-hálózata.

Azonban sajnos, mint minden használati tárgy, idővel ez a rendszer is el tud romlani, méghozzá általában dugulás formájában.

A duguláselhárítás mint szolgáltatás már régóta ismert és elterjedt szakma. Ezen mesterség képviselői a megfelelő helyen és időben tudnak beavatkozni, hogy a nem kívánt problémákat elhárítsák. A csatorna csövek jelentős része még a múlt században épült országunkban is, így ezek mostanra jó eséllyel a nagymértékű csatornába engedett nem oda való dolgok (jellemzően a sütéshez használt zsír, olaj, vagy egyéb kozmetikumok, tisztálkodási szerek) miatt el tudnak dugulni, a csövek oldalfalára lerakódott szennyeződések miatt. Ez elvékonyítja a csövek átmérőjét, ami azután már nem képes ellátni a kiszabott feladatát.

Ezekben az esetekben elkerülhetetlen a csatornatisztítás. A megfelelő szakemberek számos eszközzel rendelkeznek ezeknek a problémáknak a megoldásában. A nehezen hozzáférhető csatornarendszert csőkamerával tudják feltérképezni, így könnyen megállapítható a hiba pontos oka. Legyen szó akár dugulásról, vagy a csatorna-szakasz valamely csövének repedéséről, töréséről, minden hiba kijavítható. Némely esetben elkerülhetetlen a bontásos javítás, de ehhez is megvannak a megfelelő eszközök. A nagynyomású tisztítófejen át (woma), az aknatisztítás, vagy egy szimpla szifon- és összefolyó cseréig bármire alkalmas a szakember gárda.

Sok esetben kültéri munkát igényel a tisztítás, például egy csatorna gyökértelenítése, alkalmasint egy árok tisztítása. Ezek az ún. szerelvények is a közös csatorna-rendszer részét képezik, így időről időre ezeket is érdemes megelőző jelleggel is karbantartani.

Hívja tehát a megfelelő szakembert, hogy csatornájának problémája ne legyen gond az Ön számára.