Komfortos, megbízható és energiatakarékos fűtési és hűtési megoldások

windex hőszivattyú

Kínálatunkban található Windex klíma, folyadékhűtő, fan-coil, Windex hőszivattyú és hőleadó is.

Utóbbiaknak Magyarországon kizárólagos forgalmazói vagyunk, mivel az elmúlt években szorosan együttműködünk az észak-olasz Windex Grouppal.
Ha a közeljövőben építkezést tervez, vagy fűtési, illetve hűtési rendszerét cserélné modernebbre, mindenképpen érdemes tisztában lennie a hőszivattyús megoldások előnyeivel és hátrányaival. A hátrányok sora jelentősen rövidebb, ezért talán érdemesebb ezzel kezdeni. A hőszivattyúk beszerelése igen komoly felkészültséget és szakértelmet igényel, mivel a legkisebb hiba sem engedhető meg a telepítés során. A készülékek árában természetesen hatalmas a szórás, mivel rendkívül széles teljesítménytartományt fednek le, de általánosságban elmondható, hogy valamivel drágábbak, mint a hagyományos kazánok. A kezdeti többletköltség azonban már középtávon is megtérül, majd ezt követően minden nap pénzt spórol rendkívül alacsony energiafogyasztásának köszönhetően. Ez annak köszönhető, hogy a hőszivattyúk nagymértékben támaszkodnak a környezeti energiára, ezért meglepően kevés elektromos áramot használnak fel.

Mivel a hőszivattyúk képesek fűtés mellett hűtésre is, egyetlen gép segítségével kiváltható a légkondicionáló és a kazán is.

Emellett természetesen nincs szükség gáztervre vagy kéményre, továbbá a gázszivárgás vagy gázrobbanás esélyétől sem kell tartani. A légtér hűtése és fűtése nem csupán energiatakarékosabb, de komfortosabb is minden korábbinál; a hőmérséklet pontosan szabályozható, amit a készülék tart is, tehát nem tapasztalható a más megoldásoknál igazán gyakori hőingadozás, például amikor a kazán ki-be kapcsol, ahogyan próbálja tartani a kívánt hőfokot.
Európában az általános széndioxid-kibocsátás nagyrésze az épületek hűtéséből és fűtéséből származik, emiatt a hőszivattyú nem csupán komfortos és megbízható, de rendkívül környezetbarát is.

Évente több száz millió tonnával kevesebb szén-dioxid kerülne a levegőbe, ha mindenki energiatakarékos, elektromos áramot használó fűtést, illetve hűtést alkalmazna.

A hőszivattyúk telepítését senki másra sem szabad bízni, kizárólag tapasztalt és képzett szakemberekre, ha csak nem akarunk igen jelentős összegű károkat megkockáztatni.

Ez újabb érv amellett, hogy az Ódor Klíma csapatát válassza! Amennyiben fűtés- vagy hűtéstechnikáról van szó, mi garantáltan nem okozunk csalódást. Mi nem csupán termékeinkre, hanem munkánk minőségére is hosszú távú garanciát vállalunk. Forduljon hozzánk bizalommal!


Hasonló cikk: Windex ipari klímák a legjobb helyről