Miért fontos a szerepjáték gyerekkorban?

kukásautó

„Tűzoltó leszel s katona!Vadakat terelő juhász!” – írja József Attila az Altató című versében. Láthatóan a gyerekek az 1900-as évek elején sem voltak sokkal másabbak, mint most. Álmodoztak arról, mik lesznek, ha felnőnek, imádtak szerepeket játszani csakúgy, mint a modern kor gyermekei. Ráadásul ez elengedhetetlen is a fejlődéshez.

Szerepjáték közben a gyermek a saját élményeiből és megszerzett ismereteiből jelenít meg helyzeteket, szerepeket, amelyek számára fontosak.

Az otthoni környezeten kívül nagyban befolyásolják a viselkedési formákat a (mese)filmek és mesekönyvek. Amikor többen játszanak együtt, egy közös fantáziavilágot alakítanak ki, ilyenkor fejlődik a kreativitás, valamint elsajátítják a különböző viselkedési mintákat és begyakorolják a hasonló helyzetekben való reakciókat. Nem is beszélve a baráti kötelékek kialakulásáról, szociális készségek fejlődéséről, együttműködésről és konfliktuskezelésről.

Azok a szerepjátékok, amelyek konkrét, kézzel fogható játékokhoz kötődnek, tipikusan a babázás, autózás, játék konyha, orvosi táska, bevásárlókosár stb. Itt maga a játék a központi elem, amely köré a szerep épül.

A Dickie Toys változatos tematikájú játékokat kínál minden korosztály számára.

A lurkó lehet tűzoltó, rendőr, buszvezető, masiniszta, pilóta és még sok más! Licensz termékekkel is találkozhatsz a Dickie Toys játékok közt, ha gyerkőcödnek keresel valamit.

Feltűnnek olyan karakterek is, mint a Pizsihősök, Sam a tűzoltó, Bob a mester vagy a Verdák kocsijai.