A használt az új fekete

Tudtad, hogy az egyfolytában megújuló divat mennyire káros a környezetre? A környezetszennyezésről a legtöbbeknek elsőre az autók és a műanyagok jutnak eszébe, holott a ruhaipar által okozott károk az olajipar után a második helyet foglalják el.

A ruhák elkészítéséhez az anyagok előállítása az egyik legszennyezőbb iparág a Földön, a teljes szén-dioxid kibocsátás 5%-át teszi ki. 2000 óta 60%-kal több ruhát vásárolunk, mint előtte, nem meglepő, hogy a megnövekedett igény kielégítésére az erőforrások használata és a hulladék mennyisége is megsokszorozódott. Ezért nagyban felelőssé tehető a fogyasztói társadalom, ahogyan reklámokkal folyamatos vásárlásra ösztökélnek és elhitetik, hogy szükség van új ruhákra, mert a régiek már nem (elég) divatosak. Szerencsére sokan kezdenek ez ellen tenni azáltal, hogy használt ruhát vásárolnak vagy olyan termékeket keresnek, melyek előállítása „zöld módon” történik.

A környezettudatosság terjedésével egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a használtruha üzletek, vagy a köznyelvben elterjedt „turkálók”. Ha mindenképp ruhát vásárolsz, akkor tedd egy ilyen helyen, hiszen itt a megunt ruha újra hasznosul, valaki boldog tulajdonosa lesz, ráadásul az eredeti ár töredékéért. Ezek a ruhák gyakran sokkal jobb minőségűek is, mint az itthoni fastfashion üzletekben kaphatók. Arról nem is beszélve, hogy egyediek, nem tucatáruk.

Amennyiben fontolgatod, hogy saját secondhand üzletet nyitsz, vagy meglevő árukészleted szeretnéd frissíteni, a Bemo-Textil használtruha nagyker kínálata biztosan érdekleni fog. Vállakozásunk már több, mint 5 éve foglalkozik használt textiláruk szortírozásával és kereskedelmével. A termékek többsége Németországból, Svájcból, Ausztriából és Hollandiából származik. Használtruha nagykerünk négyféle kategóriára osztja a gyűjtött holmikat állapotuk és minőségük szerint. Így beszerezhetsz újszerű (vagy akár teljesen új), divatos használtruhákat, de kisebb-nagyobb hibás, használtabb darabokat is. Az áruk között női, férfi és gyerek ruha, cipő, kiegészítő és lakástextil is van. Az árukészletet a Bemo-Textil ráckeresztúri raktárában tekintheted meg.