Egy minőségi vízlágyító rendszer észszerű megoldás

A vízlágyítás fontos!

Cégünk évek óta foglalkozik vízkezeléssel, amibe többek között beletartozik a háztartási vízlágyító berendezések forgalmazása, beszerelése, garanciális beüzemelése, javítása és karbantartása is. Magyarországon különösen lényeges a vízlágyítás, hiszen az ország területének a legnagyobb részén kemény a víz, ami a vízzel működő háztartási gépekben, illetve a csövekben vízkőréteget hoz létre. Ez többek között jelentősen csökkenti a hatékonyságukat és az élettartamot is. A víz keménysége a benne található ásványi anyagok mennyiségétől függ; ezek leggyakrabban a magnézium és kalcium.

Mindenképpen fontos megjegyezni, hogy a kemény víz nem csupán a tárgyaknak árt, hanem sajnos egészségünknek is. A vízben feloldott szervetlen kalcium és magnézium nem azonos az ételekben is megtalálható, szerves nyomelemekkel, ezért ezeket az emberi szervezet nem képes teljesen lebontani és felhasználni. Ennek köszönhetően felhalmozódhatnak a különböző szervekben, csontokban és a keringési rendszerben, számos különböző betegséget előidézve. A kemény víz a hajat fénytelenné, míg a bőrt szárazzá teszi. A vízkő mindezek mellett ideális táptalajt jelent a gombáknak és baktériumoknak is.

Egy minőségi vízlágyító rendszer észszerű megoldást jelent a kemény víz problémájára.

A vízlágyító rendszer remek befektetés, hiszen az ára hamar megtérül, mivel kevesebbet kell költenünk háztartási eszközeink cseréjére vagy javíttatására, ráadásul fűtési rendszerünk is sokkal hatékonyabb, ha a csövekben nincsen vastag vízkőréteg; emellett az egészség ugye megfizethetetlen.