Feledhetetlen napok az olasz fővárosban

róma

A régi mondás, miszerint minden út Rómába vezet, talán már nem igaz, viszont ennek ellenére is kevés európai város van, ami csalogatóbb lenne a turisták számára.

Rómát az Örök Városnak is szokás nevezni, és hihetetlenül gazdag, sok évezredes történelme során számtalan palotával, szoborral, műkinccsel, kerttel, piazzával, épülettel és szökőkúttal gazdagodott.

Mindenképpen érdemes többször is visszatérni ide, ugyanis egyetlen római városlátogatás a látnivalók apró töredékére sem elég. Róma egyedülálló hangulata magával ragadja az ide látogatókat, mivel Európa teljes történelme végigjárható itt, az ókortól a modern időkig. Róma a földrész művészi és vallási központja századok óta, jelentőségéhez csupán Párizs vagy London mérhető. Mindenképpen érdemes nem csupán a leghíresebb, legjelentősebb látnivalókhoz elzarándokolni, hanem Róma kevésbé ismert arcát is megismerni.

Egy római városlátogatás legjobb időpontja a tavasz és az ősz. A város ilyenkor sem kihalt, azonban jelentősen kevesebb turista hemzseg ilyenkor Rómában.

A kellemes mediterrán klíma miatt ilyenkor sem kell attól félni, hogy hideg lesz, de a legnagyobb turistalátványosságok körül még ősz végén is igazi tömeg van. Ez nem is csoda, elvégre ki ne akarná meglátogatni például a Colosseumot például? Az eredetileg Amphiteatrum Flavium néven ismert építmény közkeletű elnevezését valószínűleg a középkorban kapta a közelében található kolosszális méretű Néró-szoborról. Építése 72-ben kezdődött, és 80-ra már el is készült. Két évezredes történelme során nem csupán gladiátorharcoknak adott otthont, de a középkor korai szakaszában kápolnának adott otthont, majd egy gazdag itáliai család kastélyaként szolgált. 1349-ben egy földrengés megrongálta, egyik oldala ekkor omlott le. Azóta számos törekvés történt az épület állapotának megóvása érdekében. 2010 óta már a föld alatti része is bejárható.

A Challenge Hungary utazási iroda segítségével egy római városlátogatás sohasem volt még ennyire egyszerű és könnyen elérhető. Bízd ránk az utazás megszervezését, neked csak élvezned kell ezt a lenyűgöző várost!