Használja a legjobb eszközt nagytakarításhoz

Egy nagytakarítás mindig időigényes tevékenység, éppen ezért senki sem szeretné, ha a fáradozásai hiábavalóak, és nem lesz otthona igazán tiszta.

A takarítógép kölcsönzés Budapest területén ingyenes házhozszállítással történik, ráadásul nálunk kaució sincs. A kárpittisztító gép bérlés velünk nem csak olcsó, de kényelmes is.

Azonban nagyon sokszor ez a ragyogó tisztaság csak a felszínen létezik, mivel a port ugyan letörölhetjük a bútoroktól, és a porszívó is összegyűjti a felszíni koszt, azonban a szőnyegek, kanapék és fotelek mélyén található szennyeződéstől sajnos jóval nehezebb megszabadulni. A szőnyegek, bútorok szöveteiben ráadásul nem csupán egyszerű kosz van, de jellemzően itt élnek a poratkák is. Ezek az apró állatok szabad szemmel gyakorlatilag láthatatlanok, hiszen majdnem átlátszóak, és testhosszuk is csak egy milliméter töredéke. Táplálékukat a lehullott, emberi hámsejtek jelentik. Ezen élősködők idővel elhullanak, testük elporlad, és a levegőbe kerül, ami porallergiát vált ki.

Ez leggyakrabban szemvörösséggel és viszketéssel, orrfolyással, tüsszögéssel és erős könnyezéssel jár, de időnként jelentkezhet fulladási roham vagy asztma is. Rossz hír, hogy az atkáktól nagyon nehéz, szinte lehetetlen teljesen megszabadulni, azonban a számukat le lehet csökkenteni akkora mértékben, hogy ne jelentsenek gondot. Jó tudni, hogy például a por törlésekor egy csepp eukaliptuszolaj segít távoltartani az atkákat. Mivel a poratkák a magas páratartalmú környezetben szaporodnak el leginkább, ajánlott gyakran szellőztetni. Érdemes az ágyneműt is legalább kéthetente cserélni, és minimum 60 fokban mosni, ahogyan a függönyöket is, hiszen ezekben is élhetnek atkák. Amennyiben van rá mód, használjon jól szellőző matrac- és ágyneműhuzatot.

A szőnyegben élő élősködőket már nehezebb eltávolítani, de szerencsére létezik megoldás! Egy ipari minőségű takarítógép könnyedén elbánik nem csak a foltokkal és más szennyeződésekkel, de még a poratkákkal is, mivel mélyen, a szövetek szálai között tisztít. Igaz ugyan, hogy egy ilyen eszköz rendkívül drága, de szerencsére bérelhető is. Cégünktől remek feltételekkel, kedvező áron kölcsönözhet német gyártmányú Kärcher Puzzi 10/1 szőnyeg- és kárpittisztító gépet, ami meleg, tisztítószeres vizet fecskendez a szálak közé, majd az elhasznált vizet erős szívófejével külön tartályba gyűjti össze. A géphez jár kárpittisztító és szőnyegtisztító fej is, tehát egyetlen eszközt használhat egyebek mellett szőnyegekhez, kanapékhoz, fotelekhez, ágybetétekhez és autója belteréhez is.