Minőségi, időtálló síremlékek garanciával

sírkő készítés

Családi vállalkozás vagyunk, és immár több, mint három évtizede nyújtunk szolgáltatásokat gyászoló ügyfeleinknek.

A sírkő készítés, sírkő felújítás számít a fő tevékenységi körünknek, azonban emellett készítünk urnakriptákat, végzünk sírkőbontást, kiépítünk sírhelyeket, emléktáblát készítünk, sírhelyeket falazunk, fotorealisztikus kő gravírozást végzünk különleges technikával, de még ablakpárkányt, fürdőszobai vagy konyhai pultot is faragunk.

Mészkőből, márványból és műkőből is faragunk sírköveket, azonban a nemes kő alapanyagnak a gránitot nevezzük.

Ennek egyik oka az időtállósága. A gránitból kifaragott, polírozott sírkő rendkívül tartós, gyakorlatilag az örökkévalóságnak készül. Mintázata és felületi struktúrája rendkívül változatos, és a színe is lehet világosszürkétől feketéig számtalan árnyalat. A leggyakrabban barna, olíva, kék, vörös, szürke, éjfekete, zöld vagy rózsaszín árnyalatban pompázik.

Bár manapság a műkő már kiment a divatból, a márvány még mindig rendkívül népszerű, amit részben exkluzív megjelenésének köszönhet. Márványból rendkívül látványos és változatos megjelenésű síremlékek faraghatóak, azonban meg kell említeni, hogy a márvány nagyságrendekkel puhább a gránitnál, így közel sem annyira időtálló. Hajlamos a mohásodásra is, ami viszont újracsiszolással orvosolható. Míg a gránit sírkövet elég langyos vizes vagy nedves ruhával áttörölgetni, hogy megszabaduljunk a portól, és visszaállítsuk a kő csillogását, egy márvány sírkő komolyabb karbantartást igényel,különösen télen, amikor a márvány felületébe behatoló víz megfagy, és ez töredezéshez vezethet a kőben.

Összességében tehát elmondható, hogy ha a cél egy olyan sírkő, ami bár nem tart örökké, azonban kifejezetten fényes és elegáns megjelenésű, és kifaragható a legváltozatosabb formákban, akkor a márvány az ideális választás. Ezzel szemben, ha a tartósság a legfontosabb szempont, akkor a gránitnál nincs jobb alapanyag.

A sírkő készítés, sírkő felújítás rendelhető az egész ország területén, garanciával, és a lehető legrövidebb határidővel. Forduljon hozzánk bizalommal!