Szép koszorúk szép szertartásokhoz

sírdísz

Cégünk arra szakosodott, hogy gyászoló ügyfeleinknek megkönnyítse a méltó búcsúzást szeretteiktől, ismerőseiktől.

A sírcsokor és koszorú rendelés Budapest területén sokkal kényelmesebb online vagy telefonon, mivel nem kell személyesen ezzel fáradni. Az online rendelés nem csupán kényelmes, de gyors megoldás is, amit jelentősen megkönnyítenek a termékeinkről készült fotók, természetesen a fontosabb jellemzőkkel és árakkal kiegészítve.

A koszorúk már réges-rég elmaradhatatlan kellékei a temetési szertartásoknak, az elsőket az ókori görögök készítették örökzöld ágakból vagy mirtuszból.

A rómaiak ezt a szokást is átvették, és még a készítésük szabályait is írásba foglalták. A koszorúk és virágok a temetésekről jobbára eltűntek a középkor évszázadai folyamán, azonban a reneszánsz beköszöntével ez a szokás is újjászületett. Már ekkoriban is a rózsa, a liliom és a rozmaring voltak a legnépszerűbb virágok, és ez alapjaiban mára sem változott meg.

Bár alapvetően mindenki a lehető legjobb és legszebb koszorúkat és sírcsokrokat szeretné hozzátartozói temetésére, számos dologtól függ, hogy pontosan mit érdemes választani. Természetesen az ár sohasem mellékes, de a különböző típusok közül is aszerint kell választani, hogy milyen temetésről van szó, hová kerül a koszorú, vagy hogy milyen kapcsolatban álltunk az elhunyttal.

Az álló koszorúkat például leginkább a közeli hozzátartozók szokták megrendelni, mivel a temetési szertartások középpontjában található, nagy méretű koszorúkról van szó, amik legalább 70 centiméteresek, de a másfél méteres darabok sem számítanak ritkaságnak.

Ezeknél jóval kisebbek a 16-20 szál virágból álló fekvő koszorúk, amiket jellemzően a barátok, távolabbi rokonok vásárolnak meg. Manapság elterjedőben vannak a rendkívül látványos és változatos alakú görög koszorúk is. Meglehetősen időigényes az elkészítésük, ennek megfelelően viszonylag drágák és jóval korábban kell megrendelni őket, mint más koszorúkat.

 A sírcsokor és koszorú rendelés Budapest területén ingyenes kiszállítással történik az összes templomba és temetőbe. Koszorúkon és csokrokon kívül egyéb kegyeleti virágdíszeket is forgalmazunk.